تاثیر ریسک ورشکستگی بر بزرگنمایی اقلام تعهدی و کوچک نمایی جریان وجوه نقد
قسمتی از متن پایان نامه :
اسلون (1996) نشان داد که اقلام تعهدی نسبت به سود نقدی برای پیش بینی سود های آتی، پایداری کمتری دارد و شواهدی ارائه نمود که سرمایه گذاران پایداری اقلام تعهدی را بیش از حد تخمین می زنند، و در نتیجه سهامی را که اقلام تعهدی بیشتری دارند، با خطای بیشتری قیمت گذاری می کنند. نتایج پژوهش اسلون (1996) در طول زمان توسط دیگران تصدیق شده می باشد. در مقالات بعدی، محققان توانستند نتایج اسلون را در دوره های زمانی متفاوت و با تعاریف متفاوت از اقلام تعهدی، تکرار کنند. به علاوه، این مقالات بعضی اجزاء نتایج اسلون (1996) را شناسایی و کوشش کردند علت ایجاد اقلام تعهدی غیرعادی را تبیین دهند (چن و همکاران[1] ، 2006؛ کالینز و هریبار، 2000؛ توماس و ژانگ، 2002؛ خی، 2001).
اسلوان (1996) اولین محققی می باشد که اظهار می کند سرمایه گذاران به گونه ای اوراق بهادار را قیمت گذاری می کنند که گویی آن ها اطلاعات موجود در اقلام تعهدی (جریان وجوه نقد) را برای پیش بینی سودهای آتی، بیشتر (کمتر) از واقع موثر می دانند (یا به اصطلاح قیمت گذاری اشتباه انجام می دهند). وی دریافت، با اتخاذ سیاست سرمایه گذاری بلند مدت در سهام شرکت هایی با اقلام تعهدی کم و اتخاذ سیاست سرمایه گذاری کوتاه مدت در سهام شرکت هایی با اقلام تعهدی زیاد، می توان بازده غیرعادی آتی عمده ای کسب نمود. وی با آزمون پورتفوی تأمینی، پیش بینی های خود را مورد آزمون قرار داد و به نتایج پیش بینی شده رسید اما در این مسیر جریان وجوه نقد را کنترل ننمود.
در تحقیقی که جنیفر و همکاران[2] (2011) انجام دادند مشخص گردید شرکتهایی که کیفیت سود کمی دارند،
هزینهی سرمایه زیادی هم دارند.
فرانسیس و همکاران[3](2010) به مطالعه ارتباطی بین کیفیت اقلام تعهدی (کیفیت سود) و هزینه تأمین مالی پرداختند و به این نتیجه رسیدند که کیفیت اقلام تعهدی (کیفیت سود) بر هزینه تأمین مالی اثر میگذارد. به علاوه نتیجه میگیرند که هزینه سرمایه برای شرکتهایی که اقلام تعهدی بیکیفیتی دارند، بیشتر می باشد.
بارکر و ایمام[4] (2009) در پژوهشی، اندازه درک و پذیرش مفهوم کیفیت سود را به وسیلهی تحلیلگران سرمایه، مطالعه کردند. تحلیل گران، یکی از بهره گیری کنندگان از صورتهای مالی هستند که با بهره گیری از اعداد و ارقام صورتهای مالی، در مورد خرید، فروش و یا نگهداری اوراق بهادار، تصمیمگیری میکنند. بر اساس یافتههای پژوهش، تحلیلگران، کیفیت سود را یک موضوع چند بعدی میدانند. از نظر آنان، کیفیت سود در جایگاه یک عامل اثرگذار، از دو جنبه ی حسابداری و غیرحسابداری تشکیل شده می باشد. جنبههای حسابداری کیفیت سود، شامل اقلام نقدی و تعهدی سود و همچنین رویههای حسابداری می باشد. جنبههای غیرحسابداری کیفیت سود، شامل اطلاعاتی می باشد که در خارج صورتهای مالی پیدا نمود میگردد. تحلیلگران برای قضاوت در مورد خوب یا بد بودن کیفیت سود، تا حدودی از اطلاعات حسابداری بهره گیری میکنند: اما در اقدام، بهره گیری از اطلاعات غیرحسابداری در بین آنان بیشتر رواج دارد.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدفهای پژوهش:
هدف این پژوهش مطالعه ارتباط بین ریسک ورشکستگی و نابهنجاری اقلام تعهدی و جریان وجوه نقدعملیاتی می باشد. به عبارت دقیق تر این پژوهش به این موضوع می پردازد که آیا سرمایه گذاران در زمان قیمت گذاری اوراق بهادار، درک صحیحی از اطلاعات موجود در اقلام تعهدی و جریان وجوه نقد شرکت هایی با ریسک ورشکستگی بالا نسبت به شرکت هایی با ریسک ورشکستگی پایین برای پیش بینی سودهای آتی دارند یا خیر.متغیرهای این پژوهش شامل جریان وجه نقد عملیاتی، اقلام تعهدی و ریسک ورشکستگی می باشند.