عنوان کامل پایان نامه :

 مطالعه هناصر اقلیمی و تاثیر آن در پدیده های فنولوژیکی کلزا در شهرستان رامسر

قسمتی از متن پایان نامه :

به گونه کلی 5 مرحله حساس به خشکی در کلزا هست که در صورت کمبود آب در هر کدام از این مراحل کاهش زیادی در عملکرد دانه ایجاد می گردد.این مراحل عبارتند از:

1 – مرحله جوانه زنی رشد اولیه گیاهچه   50 میلی متر

2- مرحله ساقه رفتن                         100میلی متر

3- مرحله گلدهی                              100 میلی متر

4- مرحله رشد غلاف                        100 میلی متر

5- مرحله پر شدن دانه                       100 میلی متر

کلزا محصول مناطق معتدله می باشد،اما با اصلاح ارقام جدید ،سازگاری آن  به مناطق سرد نیز گسترش یافته می باشد.کلزا در تمامی مراحل رشد تا حدودی نسبت به سرما مقاوم می باشد و در حالت روز ت تحمل آن بسیار زیاد می گردد و می تواند سرمای 20- تا 15- درجه را تحمل کند درجه حرارت پایه برای این گیاه معمولا 5 درجه سانتی گراد در نظر گرفته می گردد. درجه حرارت مطلوب برای رشد و نمو کلزا 30-25 درجه بوده  اما قادر به تحمل دمای 40 درجه سانتی گراد برای دوره های کوتاه نیز می باشد و چنانچه درجه حرارت مرحله رویشی بالاتر از مرحله گلدهی و دانه بستن باشد عملکرد نهایی افزایش خواهد پیدا نمود.(نجفی،1386 )

کلزا در محدوده وسیعی از خاک ها رشد می کند اما مناسب ترین اراضی برای رشد کلزا، خاک هایی با بافت متوسط ،زهکشی مناسب،مواد آلی کافی و PH حدود 5/6 می باشد.کلزا در شرایط ایستابی،سیلابی و زهکشی ضعیف زمین و PHپایین تر از 5/5 نباید کشت گردد .مناسب ترین PH خنثی تا کمی اسیدی می باشد اما PH بالای 8 برای رشد کلزا بسیار خطرناک می باشد.(افکاری،1387 )

شما می توانید مطالب مشابه این مطلب را با جستجو در همین سایت بخوانید

از لحاظ رطوبت مناسب ترین اندازه رطوبت بین 40 تا 90 درصد بوده  ورطوبت  پایین تر از 40 درصد برای کشت گیاه نا مناسب می باشد.

سوالات یا اهداف این پایان نامه :

 

-آیا شرایط اقلیمی شهرستان رامسر برای کاشت گیاه کلزا مناسب می باشد؟

– کدام عوامل جغرافیایی در منطقه در کاشت گیاه کلزا تاثیر می گذارد ؟

– مکان های مساعد و نیمه مساعد و…برای رویش کلزا در شهرستان رامسر کدام می باشد؟

 دانلود متن کامل پایان نامه جغرافیا در لینک پایین صفحه